Το «ταρτάν» αντί για το στέγαστρο θα επισκευάσει η νέα δημοτική αρχή Μεσσήνης
Η πρώτη μελέτη που εκπονήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή κι έκανε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου το βράδυ της Δευτέρας, έφερε και την πρώτη «διαφωνία» με… «μερίδα» της αντιπολίτευσης. Αυτή αφορούσε έργα για την «Αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης» και συγκεκριμένα την κατασκευή του «ταρτάν» του στίβου με 6 διαδρομές, χώρου για άθληση παίδων, αλλά και τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες. Για να γίνει αυτή η μελέτη, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, χρειάστηκε η ανάκληση απόφασης του Ιανουαρίου του 2019, που προέβλεπε την κατασκευή στεγάστρου αντί ταρτάν.
Όπως τεκμηρίωσε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαγεωργίου, ύστερα από συζητήσεις που είχαν με φορείς αθλητικών συλλόγων κατέληξαν ότι η επισκευή του «ταρτάν» αποτελεί προτεραιότητα, καθώς αρκετοί κάτοικοι της Μεσσήνης, αθλητές υγείας, πηγαίνουν στην Καλαμάτα για να προπονηθούν. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να αλλάξουν τη μελέτη και να θέσουν διαφορετικές προτεραιότητες. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα φέρει σύντομα νέα μελέτη, όπου θα περιέχεται και η κατασκευή στεγάστρου, αλλά και η τοποθέτηση ακόμα περισσοτέρων καθισμάτων στις εξέδρες, ώστε να καλύπτει το σύνολό της.
Με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τάσος Τσερπές, ο οποίος επισήμανε ότι οδηγήθηκαν στην απόφαση ως πρώην Δημοτική Αρχή να βάλουν ως προτεραιότητα την κατασκευή στεγάστρου ύστερα από εισήγηση τεχνικών, καθώς το στάδιο της Μεσσήνης είναι παλιό και κινδυνεύει να δημιουργηθεί πρόβλημα με τη στατικότητα της κερκίδας. Ζήτησε, δε, από τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει την πρότασή της και η μελέτη να παραμείνει όπως έχει.
Στον κ. Τσερπέ απάντησε ο Τάσος Παπαγεωργίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή με τη στατικότητα της κερκίδας, επανέλαβε ότι αναγνωρίζουν ότι χρειάζεται η κατασκευή στεγάστρου, αλλά θεωρούν ότι η κατασκευή του «ταρτάν» θα είναι πολύ περισσότερο χρηστική.
Επί του θέματος το λόγο πήρε και ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, που ως και πρώην αθλητής συλλόγων της Μεσσήνης στο μπάσκετ, αλλά και διατελέσας αντιδήμαρχος στο συγκεκριμένο τομέα κατά το παρελθόν, γνωρίζει τα ζητήματα. Έτσι, λοιπόν, υπεραμύνθηκε της απόφασης της Δημοτικής του Αρχής λέγοντας ότι αυτή η επιλογή έγινε, για να είναι άμεσα το στάδιο χρηστικό για τους δημότες της περιοχής, αλλά και για να δώσουν μια μικρή ώθηση σ’ αυτό που λέγεται «Αθλητικός τουρισμός», με μεγαλύτερες προοπτικές στο μέλλον.
Ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αναγνωρίζουν τα σημαντικά προβλήματα που έχει το παλαιωμένο Δημοτικό Στάδιο, που κατασκευάστηκε προ περίπου 50 ετών, όπως έλλειψη χώρων υγιεινής, αναψυκτηρίου, δημοσιογραφικών θεωρείων, αλλά και στεγάστρου, και για όλα αυτά δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσει σχετική μελέτη.
Αμέσως μετά και την τοποθέτηση του δημάρχου ο Νίκος Φύκιρης έθεσε το θέμα προς ψηφοφορία. Η αδυναμία της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας να συνεννοηθεί πάνω στο θέμα οδήγησε τελικά στην ονομαστική ψηφοφορία, με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να ψηφίζει υπέρ της πρότασης Τσερπέ, δηλαδή να παραμείνει ως είχε η μελέτη, αλλά έχοντας και «διαρροές» που ψήφισαν υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Θεοδωρακόπουλος ψήφισε λευκό, ενώ ο Γιάννης Λάσκαρης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Σώματος, συντάχθηκε με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Αμέσως μετά την υπερψήφιση το λόγο πήρε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, που εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν ψήφισε υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, υπενθυμίζοντας ότι σε ανάλογα ζητήματα οι αποφάσεις του Σώματος την προηγούμενη 4ετία ήταν σχεδόν πάντα ομόφωνες. Μίλησε, δε, για πολιτική σκοπιμότητα που βάζει εμπόδια στο να προχωρήσει ο τόπος μπροστά… Στον Γιώργο Αθανασόπουλο απάντησε σε ήπιους τόνους ο Τάσος Τσερπές, αρνούμενος τα όσα τους καταλόγισε και λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκοπιμότητα.
Του Κώστα Γαζούλη