Ντ. Νικολάκου: «Οι φιλοδοξίες του Νίκα να γίνει περιφερειάρχης απέτυχαν»

Ντ. Νικολάκου: «Οι φιλοδοξίες του Νίκα  να γίνει περιφερειάρχης απέτυχαν»

Απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας για τα πρόστιμα στα σκουπίδια

Η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ αιρετής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Παν. Νίκα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι από τα πρώτα αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αντέδρασαν στη… σιωπηρή στήριξη του κ. Τατούλη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν και ο σημερινός δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Έτσι, μετά τις τελευταίες αιχμηρές δηλώσεις του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχου Καλαμάτας κ. Νίκα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για τα πρόστιμα που επιβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στους Δήμους, αλλά και για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου σημείωσε σε σχετική της δήλωση στο arcadia portal: «Οι φιλοδοξίες του κ. Νίκα να γίνει περιφερειάρχης απέτυχαν».
Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η κα Νικολάκου τόνισε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου έργου της Περιφέρειας, διαψεύδοντας όλους εκείνους που το θέλουν να καθυστερεί και τις χρηματοδοτήσεις να παγώνουν. Το έργο προχωρά κανονικά και αναμένεται η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για να προχωρήσει η συμβασιοποίηση. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, ακόμα δεν έχει υπογραφεί τίποτα.
«Ο περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος από το νόμο να υπογράφει αποφάσεις, τις οποίες συντάσσουν οι υπηρεσίες» παρατήρησε, κάνοντας λόγο για τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλει για τα απορρίμματα στους Δήμους.
«Είναι λυπηρό να βλέπουμε Πελοποννήσιους να επενδύουν στην αποτυχία του έργου, κάνοντας αρνητική πολιτική σε ένα από τα έργα που θα δώσουν τέλος σε μια επώδυνη κατάσταση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε η κα Νικολάκου, συνεχίζοντας ότι δεν είναι κατανοητό πως ο κ. Νίκας συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επιπλέον, η κα Νικολάκου μέμφεται το δήμαρχο Καλαμάτας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπηρετεί μια δική του στρατηγική φιλοδοξία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πραγματικότητα.
«Ο κ. Νίκας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στα ευρύτερα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πιθανότατα να ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά δεν τα κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της. «Ας είναι σωστός στα δικά του καθήκοντα χωρίς να δώσει συνέχεια σε τέτοιες δηλώσεις εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου», τόνισε κλείνοντας.
Α.Π.