Αγανάκτηση και οργή από τους οδηγούς στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Αγανάκτηση και οργή από τους οδηγούς στο πάρκινγκ του Νέδοντα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ… ΠΟΔΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟΥ

Το αυτονόητο και η κατάσταση στο πάρκινγκ του Νέδοντα

Μετά την εφαρμογή ανακοινώθηκαν μέτρα βελτίωσης

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Η αγανάκτηση, η οργή και οι διαμαρτυρίες των χρηστών των υπαίθριων χώρων στάθμευσης του Νέδοντα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι το μέτρο ισχύει εδώ και καιρό και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας θα έπρεπε να έχουν εξομαλύνει την κατάσταση.
Σε αντίθεση, όμως, με την εύκολη λύση, η οποία είναι να ρίξεις το… ανάθεμα στους υπαλλήλους, θα πρέπει να δούμε πώς προέκυψε η συγκεκριμένη απόφαση. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για τα νέα δεδομένα στους χώρους στάθμευσης δε ρωτήθηκε καν η αρμόδια υπηρεσία. Ήταν, όπως φαίνεται, απόφαση που πάρθηκε μια Πέμπτη, για να τεθεί σε ισχύ άμεσα. Χωρίς ενημέρωση των πολιτών, χωρίς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να έχουν προλάβει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό.
Το μέτρο, βέβαια, στη φιλοσοφία του είναι καθαρά εισπρακτικό. Βέβαια, το θέμα δεν είναι μόνο εκεί. Όπως μας έλεγε παθούσα χθες το πρωί, λίγο μετά τις 8.00 ο χρόνος που έχασε για να μπει και να βγει από τα πάρκινγκ ήταν πάνω από μισή ώρα.
Ο σκεπτικισμός που εξέφρασε είναι το… αυτονόητο: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, σε τελική ανάλυση, να πληρώνω για μια θέση στάθμευσης. Όπως, όμως, η Δημοτική Αρχή απαιτεί από εμάς τα χρήματά μας, με τον ίδιο τρόπο ζητούμε και από αυτή να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Πριν εφαρμοστεί κάποιο μέτρο, υπάρχει μια προκαταρκτική περίοδος ενημέρωσης των χρηστών, εκπαίδευσης του προσωπικού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, δεν έγινε τίποτα. Τόσο δύσκολο είναι να κυριαρχήσει ο κοινός νους στο Δημαρχείο; Οι πολίτες δεν είναι μπαλάκι των ορέξεων του καθενός».
Πάντως, χθες η Δημοτική Αρχή στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Καλαμάτας υποστήριζε σε ανακοίνωσή της ότι «εκτελούνται εργασίες στο κεντρικό πάρκινγκ του Δήμου, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα πίσω από τον ΟΤΕ. Αρμόδιο συνεργείο διαμορφώνει τις προσβάσεις, ώστε να διευρυνθούν και να διενεργείται άνετα η είσοδος και έξοδος οχημάτων στο χώρο».
Λέτε να κατάλαβαν το αυτονόητο;