Μανώλης Μάκαρης: Είμαστε έτοιμοι για την ανατροπή στο Δήμο Καλαμάτας

Μανώλης Μάκαρης: Είμαστε έτοιμοι για την ανατροπή στο Δήμο Καλαμάτας

Από τις πλέον αδικημένες περιοχές της Καλαμάτας, αφού τα έργα υποδομών και ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί στην παραλιακή ζώνη είναι ελάχιστα, έκλεισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος δήμαρχος, Μανώλης Μάκαρης, τον πρώτο γύρο των προεκλογικών του ομιλιών.
Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στις «ψηφοθηρικές» τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες ως πολιτική πρακτική θυμίζουν τις πιο μαύρες ημέρες του… συστήματος Μαυρογιαλούρου, το οποίο έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών.
Ο κ. Μάκαρης σχολίασε ότι η συγκεκριμένη τακτική είναι παλαιοκομματική μέθοδος, που παραπέμπει σε διαδικασίες της δεκαετίας του ’50 και επιβεβαιώνει διαρκώς το άγχος της Δημοτικής Αρχής μπροστά στις κάλπες.
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι ο κ. Νίκας δεν έμαθε τίποτα στα χρόνια της κρίσης. «Με σοβαρότερη όσων έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια την κρίση αξιών, η εμπιστοσύνη, το ήθος, η διαφάνεια, η ειλικρίνεια, αντί για αυτονόητα προσόντα, φαντάζουν σαν υπερφυσικά χαρακτηριστικά», επισήμανε.
Από την άλλη πλευρά, συνοψίζοντας ο κ. Μάκαρης την προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού του, είπε πως αν και το χρονικό διάστημα ήταν σύντομο, εν τούτοις ο ίδιος και οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν κάθε σημείο του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας, παρουσιάζοντας το σχέδιο και το πρόγραμμα της παράταξής του για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Βεβαίως, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο συνδυασμός του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπλαση αλλά και ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο λιμάνι της πόλης, αλλά και στην υπόλοιπη περιοχή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα υπάρξει ειδική μελέτη για την αλλαγή των άναρχων – μέχρι σήμερα – κυκλοφοριακών δεδομένων που επικρατούν στη Ναυαρίνου. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα μέτρα που θα υλοποιηθούν είναι οι απαραίτητες διανοίξεις δρόμων, ώστε να ανακουφιστεί η παραλιακή ζώνη και να αποκτήσουν περισσότερες εναλλακτικές διαδρομές οι χρήστες των αυτοκινήτων. 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη