Νίκη από την πρώτη Κυριακή θέλει ο Στάθης Αναστασόπουλος


 Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή, έστειλε η Μεσσήνη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην κεντρική του προεκλογική ομιλία ο δήμαρχος Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. Ο κ. Αναστασόπουλος μετέφερε μήνυμα νίκης από τις ομιλίες και το διάλογος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή που είναι δήμαρχος Μεσσήνης.
«Σας κοιτάμε κατάματα, παρουσιάζοντας ένα σημαντικότατο έργο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, γιατί είναι μεγάλο για μια θητεία μόλις τριών ετών», είπε και πρόσθεσε ότι «παρά τη συνεχή μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τους Δήμους, εμείς στην κρίση απαντάμε με έργα, κάνοντας μνεία πως πληρώθηκαν οφειλές Καποδιστριακών Δήμων χωρίς δάνεια και ο Δήμος σήμερα δεν οφείλει χρήματα.
 
Τα έργα
Ακολούθως μίλησε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, αναπλάσεων στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, που τώρα υλοποιούνται, κάνοντας εκτενή αναφορά σε αυτά. 
Μίλησε για την αστική αναβάθμιση στη Μεσσήνη, την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί πάλι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των δημοτικών αστυνόμων, την πολεοδόμηση της περιοχής Μπούκας, ζώνη Β κατοικίας, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την άρση του αναδασωτέου στο αλσύλιο της Μπούκας και την εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και αξιοποίηση του, τη συντήρηση του γηπέδου του Παμίσου και την κατασκευή νέου στον Άγιο Νικόλαο, αναφέρθηκε στη στόχευση που υπάρχει για την ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου των Λιμενικών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφέρεια, της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της βελτίωσης της οδοποιίας Αβραμιού – Δρακονέρι, τη δρομολόγηση κατασκευής γηπέδων μπάσκετ σε Αβραμιού – Δρακονέρι, την ένταξη της βελτίωσης του δρόμου από Βελίκα έως Νεοχώρι και τη δρομολόγηση της ένταξης του τμήματος από Νεοχώρι έως 8η επαρχιακή οδό και άλλα έργα. 
Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση μελετών από προηγούμενες δημοτικές αρχές και στην εκπόνηση νέων, μίλησε για την πολλαπλή ανάπτυξη του Δήμου με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Τριόδου, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, στα πολιτιστικά μνημεία με κορωνίδα την Αρχαία Μεσσήνη και το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, δήλωσε πως υποστηρίζει την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μίλησε για την αποκατάσταση του Κάστρου της Ανδρούσας, του Ανδρομονάστηρου, της Σαμαρίνας  και της Μονής Βουλκάνου, την ανάδειξη με δράσεις του Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη, την υποστήριξη του καρναβαλιού, την αναβάθμιση της δημοτικής φιλαρμονικής, την προβολή της περιοχής στο εξωτερικό  με την αδελφοποίηση με τη Μεσσίνα της Ιταλίας και την ανταπόδοση  επίσκεψης  στο  Σπιτάλι Κύπρου, αλλά και στη συνεργασία με όλους  τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τα αθηναϊκά σωματεία «Πάμισος» και «Νησί».
 
Παραβατικότητα και αιχμές
Μιλώντας για την παραβατικότητα, είπε πως πιέζει προς πάσα κατεύθυνση για την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μεσσήνης και όλων των τμημάτων του Δήμου,  ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών, μίλησε για  τις συνεχείς πιέσεις προς τη στελέχωση και την εύρυθμη λειτουργία των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, αλλά και για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να μην απομακρυνθούν οι υπηρεσίες, ενώ επιτέθηκε εναντίον εκείνων που «δεν το γνωρίζουν, γιατί απλούστατα δεν συμμετείχαν στα Δημοτικά Συμβούλια, ήταν απόντες ενώ κάποιοι άλλοι ψήφιζαν και υπέγραφαν για τη μετακίνηση αυτών των υπηρεσιών.
28 χρόνια κάποιοι εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης , έκαναν τίποτα περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια; Ποια είναι η δράση τους; Αντίθετα έχουν λάμψει με την απουσία τους όταν στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάναμε κρίσιμες για το μέλλον του δήμου μας αποφάσεις». 
Ο κ. Αναστασόπουλος απάντησε και στις ενέργειες που έγιναν για τα δημόσια κτήματα, αναφέροντας πως ασκήθηκε προσφυγή στο ΣτΕ, που θα συζητηθεί στις 3 Ιουνίου του 2014.
 
Επίθεση στον Γ. Τσώνη
Συνέχισε, επιτιθέμενος κατά του Γ. Τσώνη, λέγοντας πως «δεν τα γνωρίζει ούτε αυτά, ήταν απών. Γι αυτό και φοβήθηκε να έρθει σε διάλογο μαζί μας. Φοβήθηκε να αντιπαραθέσει το πρόγραμμά του με το τεράστιο έργο μας. Δεν έχει επιχειρήματα, απουσιάζουν και αυτά. Όπως απουσίαζε και αυτός από τα κρίσιμα δημοτικά συμβούλια, όπως όταν ψηφίζαμε για το πολύ μεγάλο θέμα του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα. Παραδόξως τότε ήταν παρών στη συνεδρίαση αλλά, τι περίεργο,  απουσίαζε την ώρα της ψηφοφορίας. Φαίνεται ότι προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά ο κ. Τσώνης.
Δεν δέχτηκε την πρόταση μας για τηλεοπτικό διάλογο όλων των υποψηφίων, προτίμησε τη μοναξιά του μονολόγου. Να λέει ότι θέλει χωρίς κανένα αντίλογο. Τι φοβήθηκε; Το έργο μας με το οποίο απαντάμε σε όλες τις αστήρικτες κατηγορίες που εξαπέλυσε».
Η επίθεση κορυφώθηκε: «Όντας εργολάβος δείχνει να αγνοεί ακόμη και τις διαδικασίες δημοπράτησης. Χωρίς όραμα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς εγγύηση για το μέλλον, διεκδικεί την ψήφο των δημοτών στηριζόμενος σε μια προεκλογική καμπάνια λάσπης προς τη δημοτική αρχή. Ο κ. Τσώνης δεν στηρίζεται στο μέλλον , στηρίζεται στο παρελθόν και υποστηρίζεται από το παρελθόν. Δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει στόχους.
Εμείς δεν καπηλευόμαστε, για ψηφοθηρικούς λόγους, τον πόνο των συμπολιτών μας για εύρεση μιας θέσης εργασίας, δημιουργώντας τους φρούδες ελπίδες υποσχόμενοι ανέφικτους διορισμούς. Ζούμε σε αυτή την κοινωνία, γνωρίζουμε τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητας, όχι με ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά με χειροπιαστές πράξεις», είπε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους δημότες να κλείσουν τα αυτιά τους «στην ακατάσχετη υποσχεσιολογία απ’ όπου και αν προέρχεται».

Η δεύτερη θητεία
Όσον αφορά στον προγραμματισμό του για τη δεύτερη θητεία, πρόσθεσε πως ο Δήμος Μεσσήνης έγινε παράδειγμα για όλους τους Δήμους της χώρας. Δήλωσε πως θα διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις για έργα: προώθησης της αγροτικής παραγωγής, προώθησης του τουρισμού, αντιδιαβρωτικής προστασίας σε Αίπεια και Πεταλίδι, αναβάθμισης των αλιευτικών καταφυγίων με δυνατότητα υποδοχής μικρών τουριστικών σκαφών, αναπλάσεις, βελτίωσης της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, βελτίωσης των δικτύων ύδρευσης και του δημοτικού φωτισμού,  υποστήριξης και βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμΕΑ στις υπηρεσίες, στα καταστήματα, στους αρχαιολογικούς χώρους, στην παραλία και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, αφού δρομολογούνται η κληρονομιά Γεωργιάδη και η δωρεά Μπουφέα για την κατασκευή κτιρίου Φιλαρμονικής και Βιβλιοθήκης στη Μεσσήνη. Μίλησε επίσης για την αποπεράτωση του Φιλοσοφικού κέντρου Μεσσήνης, αλλά και έργα υποστήριξης και να αναβάθμισης των δικτύων internet.