Μετά το σάλο που προκλήθηκε, “φρένο” στις δημοσιονομικές επιπτώσεις που θα φέρει η τελεσίδικη δικαστική απόφαση για καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές επιχειρεί να βάλει ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.
Τα αναδρομικά των συνταξιούχων βουλευτών αφορούν το διάστημα από το 2008 ως σήμερα κι έχουν σχέση με τη σύνδεση των βουλευτικών συντάξεων με τις αυξήσεις των μισθών των δικαστών. Τα ποσά είναι σημαντικά και μπορεί και να αγγίζουν τα 100.000 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.
Η ρύθμιση του νομοσχεδίου προβλέπει ότι “με απόφαση του υπουργού Οικονομικών καθορίζονται ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών ποσών σύνταξης”.
Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται, ότι η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για άμεση εκτέλεση της απόφασης επιφέρει “ξαφνική και ιδιαίτερα σημαντική δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού” και κατά συνέπεια η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία ώστε “να μετριασθεί ο αιφνιδιασμός του κρατικού προϋπολογισμού”.
Μεταξύ των συνταξιούχων βουλευτών περιλαμβάνονται και οι: Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Σοφία Καλαντζάκου, Δημήτρης Σαμπαζιώτης (σ.σ. από τη Μεσσηνία), Πέτρος Τατούλης.
Σε δήλωσή του, προ ετών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης είχε αναφέρει: «Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά.
Συνεπώς δε με αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά”.
Να δούμε τι θα πράξουν και οι Μεσσήνιοι βουλευτές….
Α.Π.