Γαστρονομία

Εκδήλωση και διαγωνισμός μαγειρικής «Καλαμάτα: γαστρονομικός προορισμός με βάση την ελιά»

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καλαμάτας,...

Στα καλύτερα τυριά του κόσμου η μεσσηνιακή σφέλα

Σύμφωνα με το Taste Atlas Το Taste Atlas συστήνεται ως η «εγκυκλοπαίδεια των γεύσεων». Διαθέτει καταλόγους με περισσότερα...

Έρχονται στην Costa Navarino δύο πενθήμερα προγράμματα για επαγγελματίες σεφ και φίλους της μαγειρικής

Η Costa Navarino ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Culinary Institute of America (CIA), φέρνοντας στην...

«Οι Καλαματιανοί δεν τρώνε ψάρια, είναι της γουρνοπούλας»…

Πέντε ιχθυοπώλες της Καλαμάτας μιλούν στο «Θ» για τη σχέση μας με τα θαλασσινά και μοιράζονται λεπτομέρειες της...

Διάκριση για το “Onuki”

Ανάμεσα στα 21 εστιατόρια που κέρδισαν πανελλαδικά την υψηλότερη βαθμολογία, για να αποσπάσουν τη διάκριση “Top Notch 2023”,...

Τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο;

Ο εξοπλισμός εστίασης, και πιο συγκεκριμένα ο εξοπλισμός για ένα σουβλατζίδικο απασχολεί αρκετό κόσμο τα τελευταία χρόνια και...

Δύο “χρυσοί σκούφοι” σε Γιάλοβα και “Costa Navarino”

Στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, "Anama" & "Kook Secrets" Δύο χώροι εστίασης στη Μεσσηνία, το "Anama" στη Γιάλοβα...

Το “Καλοκαίρι Μαζί” βρέθηκε στο Poseidon Ocean View

Σύνδεση με την Καλαμάτα έκανε σήμερα το πρωί η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», με το εστιατόριο Poseidon...

Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας στο «Παλιακόν»

Με το σήμα ποιότητας «Βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας» πιστοποιήθηκε και βραβεύτηκε για τις άριστες γεύσεις του το Εστιατόριο-Μεζεδοπωλείο...

Ανάδειξη Μεσσηνίας σε γαστρονομικό προορισμό με παράδειγμα τη Χώρα των Βάσκων

Δράσεις από 22 έως 26 Μαΐου με τον Aitzol Zugasti από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Γαστρονομίας του Σαν Σεμπαστιάν...