Αγροτικά

Ελιές σε μορφή σκόνης: Ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός που πήρε 400 βραβεία για την ποιότητα και την καινοτομία

Ρεκόρ διακρίσεων για έναν ιδιοκτήτη ελαιώνων στα Ριζά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα Ένας Έλληνας παραγωγός έχει συνδεθεί...

Π. Μαντάς για Σταφίδα: «Οι μάχες δεν ήταν ποτέ “αθόρυβες” και απαιτούσαν πάντα ξεκάθαρες θέσεις»

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με την πλειοψηφία των παραγωγών, των...

Σχέδιο για σταφίδα ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ, φεύγουν αποθέματα και τιμή παραγωγού 1,40

Το σχέδιο του Λιβανού για την κορινθιακή σταφίδα ανακοίνωσε επίσημα με κάποιες ημέρες καθυστέρησης το ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με...

Προβλέψεις Ε.Ε. για ελαιόλαδο: Μείωση εξαγωγών Ελλάδας, νέοι παίκτες στην αγορά

Νέοι παίκτες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), αναμένεται να εισέλθουν στην παραγωγή ελαιολάδου, όπως είναι η Τουρκία και η...

Τέλος οι ανταποκριτές ΟΓΑ από τη Μεσσηνία

Παύτηκαν από το διοικητή του ΕΦΚΑ οι ανταποκριτές ΟΓΑ των Δήμων Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης και Πύλου -...

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Ορκίστηκαν οι πρώτοι «ειδικοί» για το ελαιόλαδο και την ελιά

Παγκόσμια Ημέρα Ελαιολάδου η χθεσινή και συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφού έλαβαν το μεταπτυχιακό...

Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας: Πρωτοβουλία για το ελαιόλαδο και την ελιά που θα πρέπει να γίνει καθημερινή

Την πρωτοβουλία του πολιτιστικού οργανισμού “Δρόμοι της Ελιάς” στηρίζει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και σήμερα,...

Πρώτη ορκωμοσία του Μεταπτυχιακού «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου»

Αύριο θα λάβουν τα διπλώματά τους οι πρώτοι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού με τίτλο «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς...

Μόνο άνοδο βλέπει η ελιά Καλαμών, περιζήτητα και τα ψιλά κομμάτια φέτος

Έχει αλλάξει άρδην το σκηνικό στην αγορά της ελιάς Καλαμών, σύμφωνα με τον ΑγροΤύπο, γεγονός που αποδίδεται σε...

Σεμινάριο ΚΑΕΜ: «Νέοι δρόμοι για την ελιά & το ελαιόλαδο: από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο»

Ένα νέο σεμινάριο, με τίτλο "Νέοι δρόμοι για την ελιά & το ελαιόλαδο: από την Πελοπόννησο σε όλη...