Αγροτικά
18χρονος έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για το λάδι της Καλαμάτας και μας καλεί να το δούμε
Ο Βασίλης Μαρλαντής γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καλαμάτα και πλέον ζει στο Μιλάνο όπου σπουδάζει αρχιτεκτονική. Από...
Είναι το ελληνικό ελαιόλαδο το καλύτερο;
Το Ζάππειο αποτέλεσε ιδανικό σκηνικό για τη διαδικασία γευσιγνωσίας των ελαιολάδων που βραβεύθηκαν πρόσφατα στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό...
Μεγαλώνει η ζήτηση στο εξωτερικό της ελιάς Καλαμών
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η εμπορική περίoδος στην επιτραπέζια ελιά ποικιλίας Καλαμών. Ακόμα υπάρχουν αποθέματα στις αποθήκες, ωστόσο...
Ελαιόλαδο: 1,40 ευρώ τα 50ml!
Όπως όλοι ξέρουμε, εδώ και καιρό, απαγορεύεται στα τραπέζια την καταστημάτων εστίασης να υπάρχει μπουκάλι με ελαιόλαδο χύμα....
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αγριογούρουνα στην Τριφυλία
Ανεξέλεγκτη είναι στην Τριφυλία, από τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση με τα αγριογούρουνα και διαρκείς επιδρομές που κάνουν...
Σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Μεσογειακή Διατροφή
Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 Σύσκεψη για τη Μεσογειακή Διατροφή πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την...
Θετικό ξεκίνημα για αγγούρι και ντομάτα στην Τριφυλία
Μια πολύ καλή χρονιά περιμένουν οι παραγωγοί αγγουριού και ντομάτας στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς όλα δείχνουν ότι...
Ελαιόλαδο: Πάνω από 3 εκατομμύρια τόνους η παγκόσμια παραγωγή
Περαιτέρω αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ελαιολάδου της περιόδου 2017/18 στους 3.271.000 τόνους δείχνουν τα νέα στοιχεία που εγκρίθηκαν...
Ιταλικό κατενάτσιο στην αγορά ελαιολάδου
Αντιστέκονται στην πίεση να πουλήσουν οι παραγωγοί, υψηλό για την εποχή το στοκ Το παιχνίδι...
Από το Λιμενάρι Φιλιατρών στις αγορές του κόσμου το πρώτο υπαίθριο καρπούζι
Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε σήμερα στο Λιμενάρι Φιλιατρών, από την εταιρεία των παραγωγών, αδελφών Σπύρου και...