Αγροτικά
Λιόζουμα ρυπαίνουν και μολύνουν περιβάλλον και καλλιέργειες στους Γαργαλιάνους
Σε απόγνωση είναι παραγωγοί και καλλιεργητές στους Γαργαλιάνους από την ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου στην περιοχή «Ανάληψη»...
Το φύλλο της ελιάς ενάντια στη γήρανση
Μια μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής της Ισπανίας (ICTAN-CSIC) ερευνά σε μοντέλα εργαστηρίου το μηχανισμό δράσης...
Άξιος πρεσβευτής της Ελλάδος το Εργαστήριο Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου
Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου (IOC) επέλεξε το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας...
«Σκαρφάλωσε» στα 3,50 ευρώ/κιλό το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία
Ανοδικές συνεχίζουν να είναι οι τάσεις στις τιμές ελαιολάδου όσο συνεχίζεται η συγκομιδή σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα,...
Σε κινητοποιήσεις καλούν αγρότες της Πελοποννήσου
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και εκφράζοντας τη μεγάλη αγανάκτηση...
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την δακοπροσβολή στην περιοχή, τις ευθύνες και τις δράσεις
Οι ελαιοπαραγωγοί του νομού μας βρίσκονται μπροστά σε μια δραματική μείωση της παραγωγής τους, που σε ορισμένες περιοχές...
Σε καλύτερη μοίρα φέτος οι ελαιοπαραγωγοί που… «μαγείρεψαν πριν πεινάσουν»
Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν και οι παραγωγοί πρέπει να γίνουν περισσότερο επιμελείς Από τις πιο δύσκολες χρονιές...
Εκδήλωση στο ΤΕΙ Πελοποννήσου για την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου
Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου επέλεξε, ως γνωστόν, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για τη διοργάνωση...
Ο «Έμπολα των ελαιόδεντρων» έφτασε και στην Ισπανία
Η απειλή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο νησί της Μαγιόρκα Ένα ξενόφερτο βακτήριο που ρήμαξε εκατομμύρια στρέμματα...
Πάμε να φτιάξουμε φρέσκο χυμό;
Να ξεκινήσω αυτό το άρθρο λίγο αλληγορικά. Έστω πως αντί ελιές, είχατε πορτοκαλιές. Και έπρεπε να κάνετε χυμό...