Αγροτικά
Βλάπτει τη ΣΥΚΙΚΗ ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί
Αιχμές κατά τοπικής εφημερίδας και του Θ. Πετράκου από Π. Παπαγεωργίου Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο...
Εντείνεται η καλλιέργεια αβοκάντο και στη Μεσσηνία
Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνονται οι παραγωγοί οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την καλλιέργεια του αβοκάντο. Αναλυτικά, σύμφωνα με...
Ελαιόλαδο: Φετινές τιμές, υποσχέσεις και παγίδες
Η (προβλεπόμενη) χαμηλή ισπανική παραγωγή σε συνδυασμό με τα πολλά -ποσοτικά και ποιοτικά- προβλήματα της ιταλικής παραγωγής, δεν...
Ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί…
Ο ΣΥΜΕΠΟΠ (Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) καλεί τα μέλη και τους φίλους του...
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου
Η διαμόρφωση της ποιότητας του ελαιολάδου αρχίζει από το χρόνο που αυτό σχηματίζεται στον ελαιόκαρπο και επηρεάζεται, θετικά...
Παύλος Καπλάνης: Ένας Μεσσήνιος ελαιοπαραγωγός… 400 αστέρων
O επιχειρηματίας που έχει κάνει τους Άγγλους, τους Ελβετούς και τους Ιάπωνες να παραμιλούν για την ποιότητα του...
Αισιοδοξία στη Μεσσηνία για τη φετινή ελαιοπαραγωγή
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η φετινή εμπορική χρονιά για το ελληνικό ελαιόλαδο ξεκινά...
Ζωηρό εμπορικό ενδιαφέρον στο ελαιόλαδο με τις τιμές στη Μεσσηνία να ξεκινούν από 3 ευρώ
Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους εμπόρους καταγράφεται στη φετινή έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου,...
Δύσκολη χρονιά για τον Τρύγο, αλλά ποιότητα στην παραγωγή στη Μεσσηνία
Σύμφωνα με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), το 2014 μπορεί να χαρακτηριστεί ως δύσκολη χρονιά για...
Καλό ταξίδι στην… Iliada!
Η μεσσηνιακή εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου Agrovim, με αιχμή του... δόρατος το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Iliada ΠΟΠ Καλαμάτας, έχει...