Αγροτικά

Μετακομίζει στη Θουρία η ΕΑΣ, ενώ το Δ.Σ αποφάσισε απολύσεις και ποινές σε υπαλλήλους

Στη Θουρία μετακομίζουν οι υπηρεσίες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας (πρώην ΕΑΣ) που μέχρι τώρα στεγάζονταν στο κτήριο της...

Πυλιακή γη: σαν απ’ τα χέρια της γιαγιάς

Του Δημήτρη Μπούτου   Μητέρα Ανδριώτισσα και μέγιστη τεχνίτισσα των γλυκών κουταλιού, πατέρας με καταγωγή από την εύφορη...

«Βαφτίζουν» ως Πρέβεζας αγγούρια από τα Σκόπια καταγγέλλουν οι αγρότες της Τριφυλλίας

Του Ηλία Γιαννόπουλου   Παράνομες ελληνοποιήσεις αγγουριών από ξένες χώρες και, κυρίως, από τα Σκόπια, που επιτήδειοι βαφτίζουν...

Μεσσηνιακό ελαιόλαδο 5ο στον κόσμο!

Στη λίστα με τα 10 καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου κατατάσσει η βρετανική εφημερίδα «Independent» μεσσηνιακό ελαιόλαδο, σύμφωνα με...

Ελιές μόνο «ΠΟΠ Καλαμάτα»

  Ελιές Καλαμών μόνο με την Προστατευόμενη Ονομασία Προσέλευσης «Καλαμάτα» θα αγοράζει και θα τυποποιεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός...

Συκιά, η καλλιέργεια που επανακάμπτει

Για καλλιέργεια που επανακάμπτει, λόγω της υψηλής ποιότητας των καρπών της και της αυξημένης ζήτησής τους διεθνώς, γίνεται...

Τρυγάνε τους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας στο Λαγκούβαρδο

Τους πρώτους καρπούς του φρούτου της ευτυχίας τρυγάνε εδώ και λίγες μέρες στη Φάρμα Goji Berry στο Λαγκούβαρδο!...

Στόχος η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στη Μεσσηνία

Της Μαρίας Νίκα   Η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί μια γεωργία χαμηλού κόστους, μπορεί όμως να παίξει...

Ο υπουργός Γεωργίας Αθ. Τσαυτάρης άνοιξε το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη (φωτογραφίες)

Υπέρ μιας γεωργίας ποιότητας και όχι μιας γεωργίας χαμηλού κόστους τάχθηκε χθες το απόγευμα κηρύσσοντας την έναρξη του...

Το γκότζι μπέρι σε συμφωνία με τη γαλακτοβιομηχανία

Βάσιμες ελπίδες για την ανάπτυξη στη χώρα μας καινοτόμων και πολλά υποσχόμενων καλλιεργειών, όπως το γκότζι μπέρι, δημιουργεί...